Hoppa till innehåll

Nyheter

Avbrott 29 feb

Den 29 februari kommer iTux att genomföra ett underhållsarbete vilket kommer att leda till ett kortare avbrott i tjänsterna (TV, bredband och telefoni). Avbrottet sker troligast under förmiddagen. För att få tillbaka tjänsterna kan det vara nödvändigt att starta om er utrustning.

Vi hoppas att avbrottet blir kort och att det inte ställer till för mycket för er.

Tele2 har skickat ut SMS till sina berörda kunder i området.

Kommande avbrott och gruppavtal

De medlemmar vi har e-postadress till har idag fått information om kommande avbrott i fibernätet samt det nya gruppavtalet med Tele2.

Avbrott

Avbrott kommer att ske i samband med att vi byter kommunikationsoperatör. Avbrotten sker följande datum och påverkar olika områden vid varje tillfälle.

18/9 i områdena anslutna till nod i Kopperöd
19/9 i områdena anslutna till noderna i Huveröd och Svinbohult
20/9 i områdena anslutna till noderna i Fagerhult och Nättjebacka

Gruppavtal

De medlemmar som har valt att teckna sig för gruppavtalet med föreningen kommer att kunna ringa och avropa de nya tjänsterna ifrån Tele2 på telefon 0775-171720 från och med 2023-09-18.

Tjänsterna i det nya avtalet börjar gälla 2023-10-01.

Sida med samlad information om bytet av kommunikationsoperatör och nytt gruppavtal finns här.

Viktig information om nytt gruppavtal

Information till alla medlemmar i Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening

Styrelsen har under våren tecknat ett nytt avtal med Tele2 för leverans av gruppavtalstjänster. I samband med detta tecknades också avtal med en ny kommunikationsoperatör (KO).

Båda avtalen börjar gälla från och med den 1 oktober 2023.

  1. Du som vill fortsätta med det nya gruppavtalet kommer att behöva teckna ett nytt avtal med föreningen, om du inte gör det kommer du efter den 1/10 få betala fullt pris för tjänsterna från Tele2.
  2. Föreningen kommer att skicka ut ett nytt avtal för påskrift, med största sannolikhet kommer detta att ske digitalt. Mer information om detta kommer i juni.

Innehåll i det nya gruppavtalet

Det nya gruppavtalet med Tele2 innehåller följande tjänster:

  • Bredband 500-1000 Mbit/s inklusive Wifi6-router
  • TV BAS HD med tillgång till playkanaler, inklusive TV-HUB
  • Tele2 Play ingår.
  • IP-Telefoni

Kostnaden för det nya gruppavtalet kommer att vara 290kr/månad + föreningens serviceavgift på 50kr/månad.

  • Endast 1 TV-box ingår i det nya avtalet, om man vill ha en ytterligare TV-box är kostnaden för detta 29kr/mån
  • För möjlighet att spela in och pausa på TV-HUB måste tillägget “REC” köpas till, kostnaden för detta är 29kr/mån

Om man har behov av tilläggen ovan och övriga extratjänster beställer man dessa direkt från Tele2, detta görs efter eller i samband med att de nya avtalet träder i kraft.

Mer information om de nya avtalen och vad som händer framåt finns här

Tele2 Play

För er som har gruppavtal med Tele2 via föreningen och har en Android TV, Apple TV eller en nyare smart-TV från Samsung vill vi tipsa om att Tele2 Play nu finns tillgängligt på dessa plattformar. Om ni loggar in med BankID eller ert Tele2-konto har ni tillgång till samma utbud som på Tivo (skillnader kan förekomma).

Com Hem blir Tele2

Tele2 och Com Hem har gått ihop och heter nu Tele2.

Ni behöver inte göra något

För er med gruppavtal fortsätter allt att fungera precis som tidigare utan att ni behöver göra något. Ert tv-utbud och eventuella övriga tjänster kommer att fungera som vanligt. Framtida fakturor för tjänster utanför gruppavtalet att skickas från Tele2.

Ni når supporten på samma nummer som tidigare 90222.

Har du störningar i TV-bilden?

Flera medlemmar med gruppavtal har hört av sig och meddelat att de har störningar i TV-bilden efter bytet till den nya routern. För att problemen ska synas i Com Hems statistik ber vi er att göra en felanmälan till Com Hem.

Om du upplever störningar på 1-20 sekunder där bilden blir svart eller att du får felmeddelandet ”v.52” så kan du prova att flytta nätverkskabeln mellan TiVo-boxen och routern så att den istället går från TiVo-boxen direkt till mediaomvandlaren. Mediaomvandlaren är den burk som fiberkabeln går in i.

Efter omkoppling ska det se ut som alternativ D i denna instruktion. Observera att det inte finns någon ”TV-port” på mediaomvandlaren, använd istället valfri LAN-port.